2016 RAMAZAN AYI NE ZAMAN, RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN

Tüm İslam aleminin son günlerde merakla bekledikleri ve araştırdıkları konulardan biri olan 2016 Ramazan ayı ne zaman başlıyor, üç aylar ne zaman başlıyor ve ramazan bayramı ne zaman gibi sorular olmaktadır. Recep Şaban ve Ramazan olan mübarek üç aylar, Nisan ayında başlıyor.

Geçen seneye göre bu sene ramazan ayı 12 gün erken başlamaktadır. Üç ayların sonuncusu olan ve oruç tutarak geçireceğimiz 2016 ramazan ayı ne zaman başlıyor. oruç ne zaman başlıyor bu soruların artması üzerine sizlere ramazan ayı başlangıç tarihi ve ramazan bayramı ne zaman gibi bilgileri derledik. İşte ayrıntılar.

İşte 2016 Ramazan ayı ve Ramazan bayramı ile ilgili bilgiler. 


2016 Ramazan Ayı Ne Zaman
2016 Ramazan Ayı Başlangıç Tarihi: 6 Haziran 2016 Pazartesi
2016 Ramazan Ayı Bitiş Tarihi: 4 Temmuz 2016

2016 Ramazan Bayramı Ne Zaman
Ramazan Bayramı Arefe Günü: 4 temmuz 2016 Pazartesi
Ramazan Bayramı 1. Gün: 5 Temmuz 2016 Salı
Ramazan Bayramı 2. Gün: 6 Temmuz 2016 Çarşamba
Ramazan Bayramı 3. Gün: 7 Temmuz 2016 Perşembe

Ramazan Bayramının bu yıl hafta başına denk gelmesi nedeni ile arefe günü öncesi olan Cumartesi Pazar günü ile birleştirilerek toplam 9 güne tamamlanmıştır. Yani 2016 yılı Ramazan Bayramında 9 günlük bir tatil bizleri beklemektedir.

Üç Ayların Önemi
Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bu aylarda daha çok ibadet etmiş ve bizlere,bu aylarda ibadetlerimizi artırmamızı ve günahlardan kaçınmamızı tavsiye etmiştir. Müslümanların tutmakla yükümlü oldukları farz olan orucun Ramazan ayının tamamı oluşu, Recep ve Şaban aylarında, Peygamberimizin zaman zaman oruç tutması bu aylarda yapılması gereken ibadetlerin başında oruç tutulması gerektiğini ifade etmektedir. Üç aylar içinde alışkanlık kazanılması gereken ibadetlerden biri de nafile namazlardır. Farz namazlarla beraber kıldığımız sünnetlere ilaveten, teheccüd, kuşluk, evvabin gibi nafile namazları da kılmaya alışkanlık kazanmaya çalışılmalıdır. Nafile ibadetlerinde Allah (c.c.) katında büyük ecri vardır. Konuyla ilgili bir hadiste "Allahü Teala buyuruyor ki, hiçbir kulum kendisine farz ettiğim şeylerden bence daha sevimli bir şeyle bana yakınlık kazanmamıştır. Nafile ibadetlerle durmadan bana yaklaşır. Nihayet onu severim" buyrulmaktadır.

2016 ramazan ne zaman, ramazan ayı ne zaman başlıyor, bu sene ramazan hangi gün başlıyor, 2016 oruç ne zaman, oruç ne zaman başlıyor, ramazan haziranın kaçında, bayram ne zaman, ramazan bayramı ne zaman, 2016 ramazan ayı, ramazan bayramında kaç gün tatil,
- Reklamlar -

0 yorum:

Yorum Gönder

 
HABER PORTAL © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top