BİYOMETRİK FOTOĞRAF NEDİR 

Bilindiği gibi 2016 Ocak ayı ile birlikte mevcut tüm ehliyetlerin değiştirilme zorunluluğu getirildi. Avrupa Birliği standartlarında olacak olan bu yeni ehliyetlerin değişimi için de hem değişim ücreti hemde bazı evraklar istenmektedir. Tüm vatandaşları tedirgin eden yeni ehliyetlerin eskileri ile değişimi konusunda en dikkat çeken şey ise istenen biyometrik fotograf olmaktadır. Biyometrik fotoğraf aslında daha önceden pasaportlarda kullanılmaya başlanmıştı. Şimdilerde herkesin merak ettiği ve araştırdığı şeylerden biri de biyometrik fotograf nedir, biyometrik fotograf nerde çekilir sorusu olmaktadır. Bizde sizler için bu merak edilenlerin cevaplarını derledik.

Biyometrik Fotoğraf Nedir?
Biyometrik vesikalık fotoğraf, standartları ICAO tarafından belirlenen ve Makinede Okunabilen Seyahat Belgelerinde kullanılan yüksek kaliteli, belli ölçüleri ve özellikleri olan fotoğraftır. Biyometrik vesikalığın ebatı 35 mm x 45 mm olarak belirlenmiştir.

Biyometrik Fotograf Nerede Çekiliyor?
Biyometrik fotoğraf hemen hemen tüm fotoğrafçılarda biyometrik vesikalık çektirmek mümkündür.

Biyometrik Fotoğraf Özellikleri
Saç bitimi - çene mesafesi
Biyometrik vesikalık fotoğraflarda saç bitiminden çeneye kadar olan mesafe 32 mm ile 36 mm arasında olmalı. Şablona uygun olarak burun tam orta çizgide olmalı. Yüz fotoğraf üzerinde ortalanmış olmalı. Çene ucundan saçların başladığı bölgeye kadar sağ ve sol yüz hatları tamamen görünür olmalı. Yüz kısmının yüksekliği resmin yüzde 70 ile 80'ini kapsamalı. Kişinin yüz kısmı saç modeliyle birlikte tamamen görünür olmalıdır.

* Yüzün her kısmı keskin,net ve kontrastı iyi olmalı.
* Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon veya gölgeler olmamalı. Ayrıca gözler kırmızı çıkmamalı
* Arka fon tek renk, açık, desensiz (tercihen nötr gri tonda) olmalı. Yüze ve saçlara iyi bir kontrast olusturmali. Açık renk saçlarda mümkünse orta tonda bir gri, koyu renk saçlarda açık gri arka fon olmali. Resim üzerinde sadece kisinin kendisi görülmeli, (başka kisiler veya objeler resimde yer almamalı, özellikle küçük çocuklarda dikkat edilmeli.) Arka fonda gölgeler olusmamalı.
* Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmali ve asgari 600 dpi de çekilmeli (leke ve bükülmeler olmamali). Resim üzerinde renkler nötr olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalı.
* Basın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük (yari profil) olması kabul edilmez. Kisi nötr bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir.
* Gözler açık ve net bir şekilde görünüyor olmalı (gözlük cami üzerinde yansımalar olmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü olmamalı). Gözlük caminin kenarı veya çerçeve göz önüne gelmemeli.
* Baş örtülü vesikalık resimler genellikle kabul edilmemektedir. Dini sebeplerden dolayı münferit olarak istisnalara izin verilmektedir. Bu durumda yüz, çene ucundan alına kadar görünür olmalı. Yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalı.

biyometrik fotoğraf, biyometrik fotoğraf nedir, biyometrik fotoğraf kaç para, biyometrik fotoğraf nerde çekiliyor, biyometrik fotoğraf nasıl olmalıdır, biyometrik fotoğraf özellikleri neler, yeni esliyet için istenen biyometrik fotoğraf nedir, biyometrik fotoğraf çeken yerler, biyometrik resim nedir, biyometrik resim
- Reklamlar -

0 yorum:

Yorum Gönder

 
HABER PORTAL © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top